A2-kielen opiskelu

 

4. luokalta alkavana A2-kielenä, jonka valinta on vapaaehtoinen, on mahdollisuus opiskella saksaa, ranskaa tai venäjää. Saksaa A1-kielenä opiskeleville A2-kieli on englanti. A2-kieliryhmä voidaan perustaa, mikäli kielen valinneita on vähintään 16 oppilasta. A2-englannin ryhmä voidaan muodostaa pienemmälläkin oppilasmäärällä.

 

Vapaaehtoinen A2-kieli lisää oppilaan kokonaistuntimäärää vuosiluokilla 4 - 7 kaksi tuntia/viikko. Jos oppilas opiskelee A2-kieltä, hän ei voi valita 7. luokalla alkavaa latinan kieltä. A2-kielen valinneilla on enintään kaksi muuta valinnaisainetta vuosiluokilla 8 ja 9. A2-kielen opiskelua ei voi ilman erityisen painavaa syytä keskeyttää perusopetuksen aikana. Vuosiluokilla 7 – 9 opiskellaan A1- ja A2-kielinä englantia, saksaa, ranskaa ja venäjää aikaisempien valintojen mukaan.

 

KIELITIVOLI

 

Kielitivoli-verkkosivusto tarjoaa koululaisille kiinnostavaa tietoa kielivaihtoehdoista sekä nettipelejä, joiden avulla koululainen voi tutustua vieraisiin kieliin - saksaan, ranskaan, venäjään ja espanjaan.

 

Kielitivolista löytyy sekä pienille aloittelijoille että jo hiukan osaaville tai muuten vain taitaville päättelijöille suunnattu puoli. Koululainen saa itse päättää, millä kielellä tai kielillä haluaa pelejä pelata. Pelejä on tarkoitus pelata sekä yhdessä koulutunnilla että itsenäisesti kotona koulun jälkeen, vanhempien kanssa tai yksin.

 

Tutustu Kielitivoliin tästä (vaatii Flash-selainlaajennuksen)

 

Koordinaattori Eveliina Bovellan

eveliina.bovellan@opedu.kuopio.fi

puh. +358 44 718 1888

KIEKU-logo
KIEKU-logo